НАЗК направило до суду 8 протоколів щодо порушень під час подання декларацій

НАЗК направило до суду 8 протоколів щодо порушень під час подання декларацій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 8 адмінпротоколів за фактами порушень при поданні декларацій.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"За результатами повної перевірки декларації за 2016 рік, поданої Володимиром Кудрявським, депутатом Старооржицької сільської ради Згурівського району Київської області, Національне агентство встановило декларування завідомо недостовірних відомостей на суму 296 674 грн", - зазначили у відомстві.

Відповідальність за це правопорушення передбачена ч. 4 статті 172-6 КУпАП та тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також до суду направлено адмінпротокол стосовно головного лікаря Державного закладу «Іллічівська басейнова лікарня на водному транспорті Міністерства охорони здоров’я України» та депутата Чорноморської міської ради Одеської області Олени Кузар, яка несвоєчасно повідомила Національне агентство про суттєві зміни у майновому стані у зв’язку з придбанням у липні 2018 року половини квартири в Одеській області вартістю 190 000 грн.

Крім цього, не повідомив Національне агентство про суттєві зміни в майновому стані після отримання в березні 2017 року доходу – 97 485 грн директор ДП «Південний державний проектно-конструкторський та науково-дослідний інститут авіаційної промисловості» Роман Артюх.

У НАЗК зазначили, що відповідальність за неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані передбачена ч. 2 ст. 172-6 КУпАП та тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім цього, Національне агентство встановило, що несвоєчасно без поважних причин подали декларації за 2017 рік: суддя Самарського районного суду міста Дніпропетровська Андрій Сухоруков; колишня суддя Веселівського районного суду Запорізької області Ольга Калабухова (після звільнення); заступник директора ДУ «Центральна база спеціального медичного постачання Міністерства охорони здоров’я України» Валентин Каліцький; старший офіцер відділу диспетчерського та оперативного контролю управління експлуатації та утримання фондів Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ Олексій Леконцев; прокурор другого відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання обвинувачення Управління нагляду у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Сумської області Валентина Московченко.

Відповідальність за це передбачена ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: НАЗК в лютому викрило 236 корупційних порушень

У відомстві підкреслили, що складення протоколу і направлення його до суду не є свідченням вчинення особою адміністративного правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-