Нафтогаз назвав Газпрому умову - інакше новий позов до Стокгольмського арбітражу

Нафтогаз назвав Газпрому умову - інакше новий позов до Стокгольмського арбітражу

Укрінформ
Аннбандлінг, який буде проведений з 1 січня 2020 року, є умовою для проведення нового провадження у Стокгольмському арбітражі проти Газпрому на 12 млрд доларів.

Про це на прес-конференції сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Реальна точка дискусії, яку ми маємо з нашим акціонером, це те, яким чином забезпечувати транзит газу після 2019 року територією України. Команда Нафтогазу займає жорстку позицію. Позиція полягає у дуже простому виборі, який ми поставили російській стороні: або підписуйте контракт на транзит газу, або новий Стокгольмський трибунал на 12 млрд доларів. Компенсуйте нам вартість втрати системи", - сказав Коболєв.

Читайте також: Коболєв заявляє, що звільнити його може лише наглядова рада Нафтогазу

За його словами, новий трибунал залежить від того, яким чином відбуватиметься анбандлінг.

"Ми змогли пояснити західним партнерам, чому забрати контроль над Укртрансгазом - це вкрай негативний вплив на Укртрансгаз, а також порушення чинного контракту з Газпромом. На жаль, нас поки що не почули в уряді. Сподіваюся, це відбудеться найближчим часом", - наголосив Коболєв.

Він запевнив, що 1 січня 2020 року анбандлінг відбудеться.

Як повідомляв Укрінформ, Україна має провести анбандлінг - виокремлення функції транспортування газу від НАК "Нафтогаз України" в окрему компанію - відповідно до вимог Третього енергопакету ЄС. На сьогодні Україна створила компанію "Магістральні газопроводи України", а також виокремила у складі оператора ГТС - АТ "Уктрансгаз" - філію, що відповідає за транспортування газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-