Коболєв заявляє, що звільнити його може лише наглядова рада Нафтогазу

Коболєв заявляє, що звільнити його може лише наглядова рада Нафтогазу

Укрінформ
Рішення про призначення чи звільнення голови правління НАК "Нафтогаз України" ухвалює наглядова рада компанії, а не її акціонер.

Про це на прес-конференції сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Повноваження призначати, звільняти, міняти заробітну плату — це повноваження виключно наглядової ради НАК "Нафтогаз України". Це можна перевірити", - сказав Коболєв.

За його словами, оголошення нового конкурсу на заміщення посади голови НАК суперечить українському законодавству.

"Таку ж думку поділяє міжнародна спільнота. Ідеологія реформ полягала у тому, що елементом впливу акціонера - уряду - є призначення наглядової ради", - підкреслив Коболєв.

Він висловив припущення, що одна з "точок протистояння" з урядом - це розмір заробітної плати голови правління.

"Я з січня місяця не маю економічного інтересу в доходах, які я отримую у НАК "Нафтогаз України". Це підтверджується перерахуваннями, які здійснені у лютому. Сьогодні остання порція моєї зарплатні була перерахована трьом фондам", - зазначив Коболєв.

Голова правління НАК заявив, що наразі його інтерес у роботі в Нафтогазі полягає у завершенні судових процесів між українською компанією та російським Газпромом.

"Я хочу завершити цей процес із багатьох причин. Я не тільки як громадян України, але і як професіонал, вважаю, що та перемога, якої ми досягли, і ті інструменти, які ми дали українській стороні щодо Газпрому, вартують багато мільярдів доларів. Втратити їх, конвертувати у чергову поразку абсолютно неправильно", - додав Коболєв.

Читайте також: Кабмін не продовжує контракт з Коболєвим

Як повідомляв Укрінформ, уряд вирішив із 23 березня оголосити відкритий конкурс на посаду голови правління НАК "Нафтогаз України". Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав сьогодні на засіданні Кабінету міністрів. Він нагадав, що саме 22 березня 2019 року завершується термін дії контракту з головою правління і правлінням НАК "Нафтогаз України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-