У лютому доходи держбюджету перевищили 70 мільярдів

У лютому доходи держбюджету перевищили 70 мільярдів

Укрінформ
Доходи Державного бюджету у лютому 2019 року становили 70,3 млрд гривень; це на 24,9% більше порівняно з лютим 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"У лютому 2019 року, за оперативною інформацією Державного казначейства, доходи Державного бюджету (загальний і спеціальний фонди) становили 70,3 млрд грн, або 108,6% від розпису. Доходи зросли на 24,9% порівняно із лютим 2018 року, що пов’язано зі зростанням заробітних плат (ПДФО) та вищим рівнем споживання (ПДВ, акцизи)", - йдеться в повідомленні.

Доходи загального фонду державного бюджету становили 97,9% від розпису. У міністерстві це пояснюють кількома причинами:

фактичне зростання імпорту було меншим, ніж закладено в бюджетні показники, переплата на початок лютого з рентної плати за природний газ становила 0,6 млрд грн, скоротилося виробництво тютюнових виробів;

оптові компанії наповнювали внутрішній ринок за рахунок запасів на складах, акциз з яких сплачено у попередніх роках.

Нижчі за планові доходи від ввізного ПДВ, ренти та акцизу було частково компенсовано за рахунок перевиконання розпису з податку на доходи фізичних осіб та податку на прибуток підприємств.

Доходи спеціального фонду державного бюджету становили 198% від розпису. Це пояснюється передусім надходженнями до спеціального фонду ввізного мита, ПДВ та акцизу від митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, завезених у період із 1 січня 2015 року до 25 листопада 2018 року. У лютому ці платежі, які є джерелом фінансування Пенсійного фонду, становили 4,0 млрд грн. Крім того, у лютому надійшло 1,5 млрд грн конфіскованих коштів за рішенням суду за вчинення корупційного правопорушення.

Читайте також: Держбюджет отримав майже 1,5 мільярда конфіскованих у Януковича грошей

За два місяці 2019 року доходи державного бюджету становили 124,8 млрд грн, або 99,2% від розпису. Порівняно з минулим роком доходи збільшились на 13,3 млрд грн, або на 12,0%. Міністерство фінансів та ДКСУ повністю та вчасно профінансували необхідні видатки лютого відповідно до розпису на підставі платіжних доручень.

Станом на 1 березня сума коштів на Єдиному казначейському рахунку становила 8,2 млрд грн. У перший день весни валютний рахунок уряду було поповнено завдяки коштам, отриманим від позики, здійсненої під гарантії Світового банку, у сумі 512 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-