Держбюджет отримав майже 1,5 мільярда конфіскованих у Януковича грошей

Держбюджет отримав майже 1,5 мільярда конфіскованих у Януковича грошей

Документ
Укрінформ
На рахунки Держказначейства надійшли 1 млрд 478 млн грн, які належали оточенню екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Сьогодні, 22 лютого 2019 року, кошти в сумі 1 478 480 000 грн перераховано на банківський рахунок Державної казначейської служби України", - зазначила вона.

Сарган нагадала, що тиждень тому генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що «завдяки зусиллям Департаменту міжнародного співробітництва ГПУ відкрито шлях до виконання вироку суду в частині спеціальної конфіскації грошових коштів злочинної організації часів Януковича в сумі 1 млрд 478 млн грн, які ближчими днями надійдуть на рахунки Держказначейства й спрямовані на підтримку Армії».

У коментарі Укрінформу Сарган підтвердила, що надходження на рахунки Держказначейства 1 млрд 478 млн грн, які належали оточенню екс-президента Віктора Януковича, є продовженням спецконфіскації 2017 року.

"Це продовження тієї великої спецконфіскації, яка була у 2017 році", - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що Апеляційний суд Черкаської області задовольнив скаргу апеляційну скаргу ГПУ на вирок одному із учасників злочинної організації, створеної колишнім президентом Януковичем.

Читайте також: Адвокат Януковича просить суд "виправити описки" у вироку

За наслідками розгляду апеляційної скарги зазначеним судом застосовано спеціальну конфіскацію та конфісковано шляхом примусового вилучення у власність держави Україна грошових коштів на загальну суму понад 1 млрд 478 млн грн.

Також суд постановив вищезазначені грошові кошти в національній валюті зарахувати до Держбюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-