Адвокат Януковича просить суд

Адвокат Януковича просить суд "виправити описки" у вироку

Укрінформ
Адвокат екс-президента Віктора Януковича Олександр Байдик звернувся до Оболонського райсуду столиці із заявою про виправлення допущених, на його думку, описок у вироку в справі про державну зраду.

Про це повідомляє прес-служба Оболонського райсуду Києва.

"Оболонський районний суд м. Києва повідомляє, що у справі за обвинуваченням Януковича Віктора Федоровича захисник Байдик О.А. звернувся до суду з заявою про виправлення допущених, на його думку, описок у вироку", - йдеться у повідомленні.

Так, за даними прес-служби, адвокат просить Оболонський райсуд "виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом’якшує покарання Януковича В.Ф.: вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації".

Також захисник просить Оболонський райсуд виправити у резолютивній частині вироку суму процесуальних витрат, які підлягають стягненню з Януковича - з 98 561 грн 20 коп. на 58 521 грн 20 коп.

"Наразі Оболонським районним судом м. Києва вирішується питання щодо необхідності призначення судового засідання задля розгляду заяви захисника", - повідомили у суді.

Читайте також: Янукович радився з Путіним та головою ФСБ перед розстрілами на Майдані - ГПУ

Як повідомлялося, 24 січня Оболонський райсуд Києва заочно засудив екс-президента Віктора Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни.

Водночас Януковича визнали невинним за обвинуваченням у порушенні територіальної цілісності України.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений в межах провадження арешт на майно.

Згідно з вироком суду, строк відбування покарання Януковичу буде відраховуватися з часу його затримання.

Державний адвокат Януковича Юрій Рябовол вже подав апеляцію на вирок екс-президенту у справі щодо державної зради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-