Держпрограма здешевлення техніки стимулювала вітчизняне машинобудування - Мінагро

Держпрограма здешевлення техніки стимулювала вітчизняне машинобудування - Мінагро

Фото
Укрінформ
Державна допомога здешевлення придбання сільськогосподарської техніки та обладнання сприяла стимулюванню розвитку вітчизняного машинобудування.

Про це сказав заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета на відкритті «Агровесни-2019», повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

“Минулого року українські аграрії, враховуючи всі напрями держпідтримки по техніці, отримали більше мільярда гривень компенсації. Окрім того, що сільгоспвиробники застосовували сучасну аграрну техніку і новітні технології на виробництві, це стимулювало розвиток українського машинобудування”, - йдеться у повідомленні.

Заступник міністра нагадав, що у 2018 році Україна отримала рекордні врожаї, зокрема, понад 70 млн тонн зерна, крім того, наша країна є світовим лідером з експорту зернових.

“Цього року уряд зберіг основні напрями фінансової підтримки, тому закликаю виробників купувати все необхідне до нового сезону та отримувати компенсацію від держави”, - зауважив Шеремета.

За його словами, наразі уряд розглядає питання державної підтримки виробників сільськогосподарської техніки, щоб додатково стимулювати українське машинобудування.

Читайте також: OОН допоможе фермерам зупинити деградацію земель в Україні

Виставка аграрної продукції “Агровесна-2019”, що відкрилася у Києві, об’єднує під однією назвою серію міжнародних агропромислових виставок “Зернові технології 2019”, “Agro Animal Show 2019”, “Фрукти. Овочі. Логістика 2019”.

У рамках виставки передбачено понад 30 бізнес-заходів. Так, серед сьогоднішніх подій - конференція “Стале землеробство в умовах змін клімату: технології, практики, досвід" у рамках проекту ФАО/ГЕФ; міжнародний семінар «Голландські ефективні програми моніторингу та викорінення захворювань ВРХ для впровадження в Україні»; Х Голландсько-український агробізнес-форум з професійного картоплярства за підтримки Міністерства сільського господарства, природи та якості харчових продуктів Королівства Нідерланди та «Насіннєвий форум 2019».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-