У Фонді держмайна анонсували продаж навесні об’єкту великої приватизації

У Фонді держмайна анонсували продаж навесні об’єкту великої приватизації

Укрінформ
Один з об’єктів великої приватизації ПрАТ "Президент-Готель" мають виставити на продаж весною 2019 року. 

Про це повідомив в.о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров у Facebook.

“Сьогодні провів зустріч з інвестиційним радником Конкорд Консалтинг. Підготовка триває, проводиться необхідний дью дилідженс (фінансовий, юридичний, технічний), йде підготовка даних для delta room. Конкорд Консалтинг прогнозує, що весною «Президент-Готель» буде виставлено на продаж. Також обговорили питання можливих стартових умов аукціону та коло потенційних інвесторів”, - написав Трубаров.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня 2019 року уряд України затвердив перелік об’єктів великої приватизації. Документ не має терміну дії і може як доповнюватися, так і скорочуватись. У переліку енергетичні об’єкти: "Центренерго", "Тернопільобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Харківобленерго", "Миколаївобленерго" і "Хмельницькобленерго". А також АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", держпідприємства "Вугільна компанія "Краснолиманська" та "Завод "Електроважмаш", ПАТ "Азовмаш", ПАТ "Сумихімпром" , ПАТ "Одеський припортовий завод", АТ "Оріана", ПрАТ "Президент-Готель", ПрАТ "Індар" і ПАТ "НАК "Украгролізинг".

Разом з тим, з переліку об'єктів великої приватизації на 2019 рік було вилучено “Турбоатом" і чотири ТЕЦ (Херсонську, Дніпровську, Криворізьку і Сєверодонецьку). Раніше також з приватизаційного списку було вилучено Аграрний фонд, Завод алюмінієвої фольги та Калуську ТЕЦ.

Також повідомлялося, що приватизація “Центренерго” була запланована на кінець 2018 року, але продаж об’єкта було скасовано через введення воєнного стану.

Читайте також: Кубів про малу приватизацію: за півроку бюджети отримали понад 808 мільйонів

Як наголошувалося у Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України, наразі держава стабільно отримує прибутки лише від малої приватизації, адже велика (приватизація - ред.) донині була заблокована через відсутність попиту та через судові процеси, які гальмують приватизаційні процеси.

У Державному бюджеті України на 2019 рік заплановано отримати доходи від приватизації у розмірі 17,1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-