На фондовому ринку України з’явився перший уповноважений провайдер інфопослуг

На фондовому ринку України з’явився перший уповноважений провайдер інфопослуг

Укрінформ
На національному фондовому ринку з’явився перший уповноважений провайдер інформаційних послуг з оприлюднення фінансової звітності та інформації з фондового ринку України. 

Про це повідомила прес-служба НКЦПФР.

"Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України авторизувала в цій якості державну установу «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України». Рішення Комісія ухвалила після перевірки документації, відповідності програмно-технічного комплексу заявника вимогам нормативно-правових актів, та технічного тестування системи", - йдеться в повідомленні.

Як підкреслии в НКЦПФР, після реєстрації першого уповноваженого провайдера інформаційних послуг, відтепер публічні акціонерні товариства, емітенти цінних паперів, суспільно важливі підприємства повинні оприлюднювати фінансову інформацію й передавати регулятору звітність за допомогою авторизованого провайдера, який забезпечить кібер-захист інформації на сучасному рівні та рівний доступ до неї зацікавлених осіб.

Читайте також: Обсяг торгів на фондовому ринку за рік перевищив 260 мільярдів

Як відомо, діяльність з надання інформаційних послуг на фондовому ринку регулюється Законом України № 2210 від 06.01.2018 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів».

Закон імплементує до національного законодавства вимоги європейських директив з корпоративного управління та діяльності компаній і удосконалює його в питаннях емісії цінних паперів; розкриття інформації на фондовому ринку України та діяльності з надання інформаційних послуг.

До 1 березня канали передавання фінансової інформації, які функціонують на цей момент, залишаються чинними для забезпечення безперебійності в здачі звітності учасниками ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-