Нафта дорожчає завдяки надіям на завершення торгової війни США й Китаю

Нафта дорожчає завдяки надіям на завершення торгової війни США й Китаю

Укрінформ
Ціни на нафту виросли в четвер за рахунок надій на те, що потенційний прогрес торгових переговорів США і Китаю поліпшить перспективи світової економіки.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent становила $64,06 (+ 0,71%). Барель березневої нафти WTI торгувався по $54,27 (+ 0,69%). Попередні торги по стандартам завершилися на рівні $63,61 і $53,90 відповідно.

Президент США Дональд Трамп сказав, що переговори з Пекіном проходять "дуже добре", посиливши надії на укладення торговельної угоди двома найбільшими економіками світу.

Імпорт нафти в Китай в січні виріс на 4,8 відсотка в річному вираженні, склавши в середньому 10,03 мільйона барелів на добу і перевищивши позначку в 10 мільйонів барелів на добу третій місяць поспіль, показали дані митниці в четвер.

У той же час тиск на ціни на нафту подали дані про зростання запасів в США минулого тижня.

Запаси виросли за тиждень, що завершився 8 лютого, на 3,63 мільйона барелів до 450,8 мільйона барелів, повідомило Управління енергетичної інформації (EIA).

Видобуток нафти в США залишився на рекордному рівні в 11,9 мільйона барелів на добу.

Читайте також: Борг пільговиків за газ збільшився на 42% - Нафтогаз

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 64,32 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,70 долара за барель, що на 9 центів вище за рівень закриття торгів ($63,61)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-