Наглядова рада

Наглядова рада "Нафтогазу" відчуває політичний тиск - Коболєв

Укрінформ
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що Наглядова рада компанії відчуває політичний тиск.

Про це Коболєв сказав в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, наразі ми бачимо шалений тиск і атаку на багато напрямків реформ... Недавній приклад з Уляною Супрун. У нашому випадку - політичний тиск на наглядову раду щодо того, що вони повинні політично радитися при прийнятті рішень, враховувати політичні інтереси", - зазначив Коболєв.

Читайте також: Коболєв сказав, що дозволить Нафтогазу зберегти транзит територією України

Він підкреслив, що в передвиборний період цей тиск став шаленим, і нагадав, що принцип незалежності діяльності наглядових рад різних компаній передбачає незалежність під час здійснення своїх повноважень.

Як повідомлялось, Уряд на засіданні 22 листопада 2017 року схвалив новий склад наглядової ради НАК «Нафтогаз України» з семи членів: чотирьох незалежних членів та трьох представників держави.

Читайте також: Коболєв про нову газову угоду: Росія намагатиметься повторити "трюк" 2009 року

До складу наглядової ради увійшли чотири незалежних члени: британка Клер Спотісвуд, француз Бруно Лескуа, американець Амос Хохштайн, канадець Стів Хейсом. Новими представниками держави у наглядовій раді стали голова правління ПАТ "Укрексімбанк" Олександр Гриценко та радник прем'єр-міністра з міжнародних питань Сергій Попик. Крім того, від старого складу наглядової ради лишився екс-міністр енергетики Володимир Демчишин.

За даними Урядового порталу, Спотісвуд - директор компанії Gas Strategies, має значний досвід виконавчого керівника і регулятора, а також досвід рівня ради директорів у нафтогазових галузях і корпоративному управлінні. Лескуа займав вищі посади у французькому енергетичному секторі, включаючи відповідальні посади щодо ядерних операцій в Electricite de France (EDF). Займався одними з найбільших угод і проектів в секторі електроенергетики та газу в Європі за останні два десятиліття. Хохштайн працював членом Бюро енергетичних ресурсів США. В 2014 року став спеціальним посланником і координатором із міжнародних енергетичних питань в адміністрації Обами. Хейсом - один із кращих у світі експертів з розвідки і видобутку газу, був старшим віце-президентом "7th Generation Energy".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-