Британія й Швейцарія уклали угоду про захист двосторонніх торгівельних відносин

Британія й Швейцарія уклали угоду про захист двосторонніх торгівельних відносин

Укрінформ
Уряди Великої Британії та Швейцарії підписали двосторонню угоду, яка має захистити торгівельні відносини між країнами навіть у разі відсутності угоди про Brexit.

Церемонія підписання документа відбулась 11 лютого у Берні, повідомляє DW.

У швейцарському уряді зазначили, що підписання цієї угоди заклало підґрунтя для подальших "здорових економічних та торговельних відносин, після того як Сполучене Королівство вийде зі складу ЄС".

Якщо ж вихід Великої Британії з ЄС відбудеться без відповідної двосторонньої угоди між Лондоном і Брюселлем, то підписаний у Берні документ набуде чинності на тимчасовій основі вже наступного дня після Brexit, тобто 30 березня.

Швейцарія не є членом ЄС, але підтримує тісні торговельні відносини з Євросоюзом. Країна посідає п'яте місце у списку найголовніших зовнішніх економічних партнерів Великої Британії поза межами ЄС. Так само й Лондон вважається одним із найвагоміших торгівельних партнерів швейцарців.

Читайте також: Нині Україна та Євросоюз наблизилися один до одного, як ніколи - Порошенко

Раніше Велика Британія та Швейцарія підписали угоди про пожвавлення співпраці в таких галузях, як транспорт та страхування. Ще одним підписаним документом сторони вирішили захистити права майже 43 тисяч британців, котрі мешкають у Швейцарії, та 35 тисяч швейцарців, які проживають у Великій Британії, в разі виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС.

Велика Британія має залишити ЄС 29 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-