Україна захистить чутливі сектори економіки у майбутній ЗВТ з Туреччиною - Клімкін

Україна захистить чутливі сектори економіки у майбутній ЗВТ з Туреччиною - Клімкін

Укрінформ
Україна і Туреччина найближчим часом проведуть політичні консультації щодо укладення Угоди про зону вільної торгівлі, під час яких обговорюватимуться і питання захисту чутливих секторів української економіки.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми говорили про нашу майбутню Угоду про ЗВТ. Вже найближчим часом відбудуться політичні консультації... Звичайно, ми обов’язково захистимо найбільш чутливі сектори», - сказав Клімкін.

Читайте також: Україна і Туреччина готують угоди про зону вільної торгівлі - Клімкін

Водночас, він зауважив, що нині у торгівлі з Туреччиною Україна переважно експортує сировину. За його словами, це «реальний і економічний і політичний маразм – залишатися експортером сировини».

Глава МЗС підкреслив, що майбутня зона вільної торгівлі має допомогти нашим виробникам продукції з доданою вартістю отримати позицію саме на турецькому ринку, а не експортувати тільки метал, олію і зерно.

«Тому ми вирішили перевести дискусії на політичний рівень. А після консультацій на експертному рівні ми зберемось - два міністри закордонних справ і два міністри економіки - і подивимося, як воно працює в комплексі, а потім пояснимо своїм громадянам, як воно працюватиме для всіх нас», - пообіцяв Клімкін.

Читайте також: Туреччина ніколи не визнає анексію Криму - Чавушоглу

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі 1 лютого відбулося сьоме засідання Українсько-турецької спільної групи стратегічного планування під головуванням міністрів закордонних справ двох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-