У рамках реформи дерегуляції торік переглянули 1300 нормативних актів - МЕРТ

У рамках реформи дерегуляції торік переглянули 1300 нормативних актів - МЕРТ

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі у 2018 році разом з іншими органами виконавчої влади переглянули 1298 регуляторних нормативно-правових актів для подальшого скасування застарілих і тих, що створюють надмірний адміністративний тиск на бізнес.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Протягом 2018 року Мінекономрозвитку спільно з іншими органами виконавчої влади в рамках реформи дерегуляції переглянули 1298 (загалом починаючи з 2016 року - 3215) регуляторних нормативно-правових актів для виявлення та подальшого скасування застарілих або тих, що створюють надмірний адміністративний тиск на бізнес", - йдеться в повідомленні.

З метою запровадження ризик-орієнтованого підходу до державного нагляду (контролю) в 2018 році за ініціативи Мінекономрозвитку уряд затвердив новий підхід до розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю), а також чек-листів з переліком питань.

Протягом 2018 року уряд затвердив критерії здійснення державних перевірок у 29 сферах. Це дасть змогу більш ефективно здійснювати оцінку діяльності суб’єктів господарювання завдяки встановленню чітких вимог для неї та визначення ступеня ризику від провадження такої діяльності, що забезпечить оптимальний перерозподіл уваги органів державного нагляду з менш ризикових суб’єктів господарювання на більш ризикові.

Читайте також: Квоти ЄС не матимуть значного впливу на експорт металопродукції з України - МЕРТ

У 2018 році введено в дію пілотний модуль інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю), яка забезпечує збір, накопичення та систематизацію інформації про перевірки, робить контроль більш прозорими. Зокрема в інтегрованій системі розміщено план проведення комплексних перевірок, який доступний для всіх суб’єктів господарювання.

Прогрес у політиці покращення бізнес-клімату в Україні зафіксований у світовому рейтингу легкості ведення бізнесу Світового банку. У Doing Business 2019 Україна посіла 71 місце, піднявшись на 5 позицій. Загалом з 2014 року по 2018 рік Україна піднялась на 41 позицію.

Проаналізувавши отримані у 2018 році пропозиції від бізнесу, Мінекономрозвитку планує подальше спрощення регулювання бізнес-клімату у наступних сферах господарської діяльності: морські, автомобільні та залізничні перевезення вантажів; надрокористування; будівництво; сільське господарство та харчові продукти; екологія та захист природного середовища; фіскальна політика; зовнішньоекономічна діяльність; енергетика; телекомунікації та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-