Квоти ЄС не матимуть значного впливу на експорт металопродукції з України - МЕРТ

Квоти ЄС не матимуть значного впливу на експорт металопродукції з України - МЕРТ

Укрінформ
З 2 лютого у Євросоюзі запроваджуються остаточні захисні заходи щодо імпорту металопродукції, що передбачають сплату мита у 25% після вичерпання квоти. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"ЄС запроваджує захисні заходи у формі індивідуальних та глобальних тарифних квот для всіх країн. Після вичерпання квоти до імпорту сталевої продукції буде застосовуватись мито у розмірі 25%. Захисні заходи діятимуть три роки, включаючи період дії попередніх заходів. Тобто остаточні заходи будуть діяти з 2 лютого 2019 року по 30 червня 2021 року", - ідеться в повідомленні".

Під дію захисних заходів підпадає 26 категорій товарів металургійної галузі. Товари походженням з України підпадають під тарифні квоти за 14 товарними групами. Мінекономрозвитку домоглося виключення України з-під дії захисних заходів по 12 товарних категоріях.

Україна отримала індивідуальні квоти за 12 категоріями товарів, додають у міністерстві. В рамках цих квот продукція експортуватиметься до країн Євросоюзу на умовах, визначених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

"По 2 товарних категоріях товари з України ввозитимуться до ЄС в рамках глобальної квоти (труби для газопроводів та гарячекатаний плоский прокат)", - зазначили у міністерстві.

Читайте також: Єврокомісія запроваджує нові захисні заходи до імпорту сталеливарних виробів

За оцінками Мінекономрозвитку, застосування захисних заходів Європейським Союзом у такій формі не матиме "значного негативного впливу на обсяги поставок до країн ЄС". Аргументують це тим, що застосування попередніх заходів (із 19 липня 2018 року по 1 лютого 2019 року) "майже не вплинуло на обсяги поставок української продукції на ринок ЄС. Українська металургійна продукція продовжувала експортуватись до країн ЄС у традиційних обсягах, при цьому по деяких товарних позиціях було зафіксовано зростання поставок".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-