Єврокомісія запроваджує нові захисні заходи до імпорту сталеливарних виробів

Єврокомісія запроваджує нові захисні заходи до імпорту сталеливарних виробів

Укрінформ
Єврокомісія з 2 лютого запроваджує нові захисні заходи до імпорту сталеливарних виробів.

Нові регуляторні правила щодо застосування згаданих захисних заходів оприлюднені в офіційному Журналі ЄС, повідомляє сайт Європейської комісії.

«Сьогодні Європейська комісія оприлюднила регуляторні правила, які запроваджують захисні заходи для імпорту сталеливарної продукції. Ці заходи набудуть чинності від завтра, 2 лютого, і замінять положення, які діяли з липня 2018 року», - йдеться у повідомленні.

Єврокомісія нагадує, що ці захисні заходи запроваджують за підсумками розслідування, яке було проведено у березні 2018 року, щодо ринкових ризиків, пов’язаних із рішенням США встановити нові тарифи на імпорт сталеливарних виробів. Це призвело до різкого зростання імпорту таких виробів на ринок ЄС, що становить серйозну загрозу для європейських виробників сталі.

Згадані захисні заходи повною мірою відповідають зобов’язанням ЄС в рамках СОТ та розроблені таким чином, щоб зафіксувати існуючі потоки імпорту на рівні, який гарантує ефективну конкуренцію на європейському ринку сталеливарної продукції та широкий вибір для європейських споживачів такої продукції.

Читайте також: Набула чинності найбільша в історії ЄС торговельна угода з Японією

Європейські обмежувальні заходи стосуються 26 категорій сталеливарної продукції та передбачають тарифні квоти, після перевищення яких сталеливарна продукція обкладатиметься митом у 25%. Тарифні квоти повністю зберігають традиційний рівень імпорту сталі в ЄС та будуть поступово збільшуватися. Головні країни-постачальники зможуть скористатися індивідуальними квотами, що розроблені на основі їх власної історії імпорту сталі на європейський ринок.

Нові захисні заходи запроваджуються на термін до трьох років, але цей термін може бути переглянутий у випадку зміни супроводжуючих обставин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-