Набула чинності найбільша в історії ЄС торговельна угода з Японією

Набула чинності найбільша в історії ЄС торговельна угода з Японією

Оновлено
Укрінформ
У п'ятницю, 1 лютого, набула чинності торговельна угода між ЄС і Японією, яка є найбільшою за обсягом за всю історію Євросоюзу та створює найбільшу у світі зону вільної торгівлі.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

«Європа і Японія шлють усьому світу сигнал щодо майбутнього відкритої та чесної торгівлі. Ми відкриваємо новий ринок, де живе 635 мільйонів людей, і де зосереджено майже третину світового ВНП... Передусім, наша угода демонструє, що торгівля – це більше ніж квоти й тарифи, мільйони й мільярди. Йдеться також про цінності, принципи та справедливість. Вона гарантує, що наші принципи у таких сферах, як праця, безпечність, клімат та захист споживачів, відповідають найкращим світовим стандартам», - зазначив з цього приводу президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Він наголосив на тому, що нова торговельна угода з Японією заощаджуватиме для європейських виробників близько 1 мільярда євро за рахунок митних зборів щороку. Угода також усуває двосторонні нетарифні бар’єри, наприклад такі, що стосуються застосування міжнародних стандартів щодо автомобілів. Вона також усуває перешкоди для європейського експорту в Японію продуктів і напоїв, чим зможуть скористатися 127 мільйонів японських споживачів. Після повної імплементації угоди обсяг річної торгівлі між Японією і ЄС може збільшитися відразу на 36 мільярдів євро.

Читайте також: Штати офіційно оголосять про вихід з ракетного договору з РФ - ЗМІ

Японія скасує мита на 94% свого імпорту з ЄС, включаючи сільгосппродукцію. ЄС, зі свого боку, скасує мита на 99% імпорту з Японії.

Сторони також мають намір лібералізувати правила в широкому спектрі галузей, включаючи інвестиції, послуги та державні закупівлі.

Японський уряд каже, що ця угода розширить торгівлю й інвестиції, збільшивши ВВП країни в реальному вимірі приблизно на 1%, а також приведе до створення близько 290 тисяч робочих місць.

Євросоюз і Японія вже зараз мають розвинуті та широкі економічні відносини. Щорічний обсяг європейського експорту до Японії сягає 80 мільярдів євро. В самому Євросоюзі створено більше 600 тисяч робочих місць, які так чи інакше пов’язані з діяльністю японських компаній. З повною імплементацією нової торговельної угоди ці зв’язки набудуть розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-