Нафта здорожчала після введення США санкцій проти Petroleos de Venezuela SA

Нафта здорожчала після введення США санкцій проти Petroleos de Venezuela SA

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у вівторок після того, як Вашингтон запровадив санкції проти державної нафтової компанії Венесуели PDVSA.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість березневого контракту на нафту марки Brent на біржі ICE Futures в Лондоні впала на $1,71 (2,77%) і становила $59,93 за барель.

Березневий ф'ючерс на WTI на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX обвалився на $1,7 (3,17%) - до $51,99 за барель. Під час торгів ціни на WTI знизилися до мінімального рівня за останні 2 тижні.

Адміністрація президента Дональда Трампа утрималася від запровадження заборони на купівлю венесуельської нафти американськими компаніями, але, оскільки доходи від подібних покупок будуть направлятися на "заблокований рахунок", PDVSA, ймовірно, незабаром практично повністю припинить поставки в США, які є найбільшим клієнтом компанії.

У той же час високий рівень пропозиції на світовому ринку і уповільнення зростання економіки, особливо в Китаї, обмежують зростання цін на нафту, сказали трейдери.

Рівень пропозиції на світовому ринку залишається високим, переважно за рахунок збільшення видобутку в США більш ніж на 2 мільйони барелів на добу з початку 2018 року до рекордних 11,9 мільйона барелів на добу.

Читайте також: Коболєв обіцяє віддавати на благодійність зарплату і бонуси

На нафтові ціни також чинять тиск побоювання щодо ослаблення попиту на тлі уповільнення зростання економіки.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 60,01 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 59,83 долара за барель, що на 2 центи вище рівня закриття торгів ($59,81).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-