Коболєв обіцяє віддавати на благодійність зарплату і бонуси

Коболєв обіцяє віддавати на благодійність зарплату і бонуси

Укрінформ
Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вирішив віддавати з лютого і до кінця року свої доходи на благодійність.

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

"Я був і залишаюсь глибоко переконаним, що ринкові зарплати є обов’язково умовою якісного управління будь-якою компанією, включно з державними. Не завжди достаньою, але точно обов’язковою. На жаль, тема моєї заробітної платні та премій стала політичною: дуже багато політиків-популістів стали її використовувати як інструмент дискредитації реформ та для підвищення власного рейтингу у рік подвійних виборів. Результатом надмірної політизації цього питання стала нещодавня спроба уряду втрутитись в питання, які за Законом є виключною прерогативою наглядової ради, по суті ставлячи під сумнів всю реформу корпоративного управління державних компаній. Саме тому, з метою зняття цього питання з порядку денного політичних дебатів, я прийняв рішення спрямовувати всі доходи, які отримуватиму в Нафтогазі (заробітну платню, премії та "бонуси") в період з початку лютого і до кінця поточного року на благодійність", - наголосив Коболєв.

Він уточнив, що наразі кошти будуть скеровуватись в рівних пропорціях трьом організаціям: "Народний тил" - на підтримку родин загиблих воїнів, "Повернись живим" - на підтримку армії та "Таблеточки" на допомогу дітям з онкологічними захворюваннями.

Читайте також: Україні вистачить газу у сховищах до кінця опалювального сезону - Нафтогаз

За словами голови НАК "Нафтогаз України", обрав він саме ці організації, оскільки впевнений, що гроші будуть використані прозоро та з користю. При цьому залишивши за собою право змінювати цей перелік та пропорцію розподілу коштів.

"Незмінним залишиться тільки відсоток від доходів до перерахування - 100%, про що обіцяю щонайменше раз на місяць звітувати на своїй ФБ-сторінці", - додав Коболєв.

Окремо він звернув увагу на те, що вимагати від керівників інших державних компаній такого ж рішення було б несправедливо.

"Я дійсно отримав значну суму бонусу після стягнення з Газпрому 2.1 млрд дол. США на користь Нафтогазу. Тому вважаю, що можу собі це дозволити", - резюмував голова Нафтогазу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-