Порошенко у Давосі домовився про інвестиційну співпрацю з Китаєм

Порошенко у Давосі домовився про інвестиційну співпрацю з Китаєм

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко та заступник голови Китайської Народної Республіки Ван Цішань домовилися продовжувати розвиток двосторонньої торговельно-економічної та інвестиційної співпраці між країнами.

Зустріч відбулася в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє прес-служба глави держави.

“Сторони домовились продовжувати розвиток двосторонньої торговельно-економічної та інвестиційної співпраці. Цьому має сприяти проведення у 2019 році чергового засідання Українсько-китайської Міжурядової комісії зі співробітництва”, - ідеться в повідомленні.

Крім того, співрозмовники обговорили участь України у реалізації ініціативи Китаю «Один пояс, один шлях».

Зазначається, що Президент України також відзначив традиційно дружній характер відносин між Україною та Китаєм, які базуються на принципах взаємної поваги до суверенітету і територіальної цілісності двох країн.

У свою чергу, заступник голови КНР підтвердив незмінність позиції, яка полягає в повній підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в рамках її міжнародно-визнаних кордонів.

Було також відзначено зростання рівня довіри та взаєморозуміння, що є основою для зміцнення стратегічного партнерства між двома країнами.

Читайте також: Порошенко у Давосі зустрівся з президентом Бразилії

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 23-24 січня перебуває з робочим візитом у Давосі (Швейцарія), де проведе низку двосторонніх зустрічей і головуватиме на засіданні Національної інвестиційної ради.

Фото: прес-служба Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-