Нафта дорожчає на тлі намірів влади Китаю підтримати економіку

Нафта дорожчає на тлі намірів влади Китаю підтримати економіку

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в середу на тлі надій на те, що збільшення витрат владою Китаю дасть змогу стримати уповільнення економіки країни, що впливає на фінансові ринки.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent становила $61,80 (+0,49%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $53,24 (+0,45%). 

У вівторок нафта подешевшала на 2 відсотки на тлі побоювань про зростання світової економіки, що спровокували втечу інвесторів у безпечні активи.

Повсюдне уповільнення економіки, як очікується, вдарить по зростанню попиту на пальне, тим самим вплинувши на ціни на енергоресурси.

Чиновники міністерства фінансів Китаю в середу повідомили, що уряд збільшить бюджетні витрати в 2019 році, щоб підтримати економіку.

Підтримку цінам на нафту також продовжує надавати скорочення видобутку на чолі з ОПЕК, покликане стримати зростання профіциту сировини на ринку.

Читайте також: Мільярд людей на Землі не мають доступу до електроенергії

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 61,77 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 61,60 долара за барель, що на 10 центів вище рівня закриття торгів ($61,50).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-