Нафтогаз заявляє, що Міненерго завищує газові норми для українців

Нафтогаз заявляє, що Міненерго завищує газові норми для українців

Укрінформ
"Нафтогаз" закликає українців, що отримали платіжки із завищеними нормами споживання газу, скаржитися до Міненерго, щоб спонукати відомство подати на затвердження уряду новий проект постанови зі зниженими нормами.

Про це НАК "Нафтогаз України" повідомляє у Facebook.

"Що можете у цій ситуації зробити ви? Мотивувати уряд прийняти постанову швидко, з дотриманням усіх процедур та з чесними сучасними нормами. Кожен має платити лише за фактично спожитий ресурс – це суть реформи газового ринку. Кожен має нести відповідальність за свої дії. Тому просимо громадян скаржитися на Урядову гарячу лінію... Переказати своє незадоволення можна також у Міненерго...", - йдеться у повідомленні.

За даними НАК, відомство підготувало нову постанову і просуває її на розгляд уряду, однак, норми цієї постанови усе одно завищені порівняно з реальним споживанням.

"Міненерго пропонує хоча і менші, але все одно завищені норми споживання, що дозволить газзбутам викачувати зайві грошей з людей, які не мають газових лічильників. По-друге, Міненерго бажає, щоб за його некомпетентність і програні суди заплатив … Нафтогаз. На думку міністерства, ми маємо пробачити приватним облгазам 10 мільярдів їхніх боргів, щоб покрити їхні "збитки", - розповіли у Нафтогазі.

У НАК зазначили, що коли газзбути доведуть, що понесли збитки внаслідок скасованої урядової постанови, то компенсувати їм ці збитки мають не споживачі, не Нафтогаз, а уряд в особі міністерства.

"Але ж тоді правоохоронці мають зацікавитись, чия персональна безвідповідальність призвела до таких катастрофічних збитків державі", - додали у НАК.

Читайте також: 20 облгазів перевірять через зайві суми в платіжках

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Кабінету міністрів №203 від 23 березня 2016 року "Про норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників". Рішення було підтримане також постановою Верховного Суду. У результаті чинними стали норми споживання газу, встановлені відповідно до постанови КМУ від 8 червня 1996 року №619. Таким чином, якщо у споживача немає лічильника газу, рахунки виставляються за такими нормами: за користування газовою плитою за наявності централізованого гарячого водопостачання - 9,8 кубометра газу на місяць на одну людину (замість 3,3 кубометра за нормами 2016 року); за газову плиту без централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача - 18,3 кубометра (замість 5,4 кубометра); за користування газовою плитою та водонагрівачем водночас - 23,6 кубометра (замість 10,5 кубометра).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-