Україна та Бельгія розширять співпрацю в енергетиці, АПК та ІТ-технологіях

Україна та Бельгія розширять співпрацю в енергетиці, АПК та ІТ-технологіях

Укрінформ
Україна та Бельгія мають намір поглиблювати двосторонню співпрацю у різних сферах.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі за підсумками четвертого засідання українсько-бельгійської змішаної Комісії з питань економічного та фінансового співробітництва, що відбулося у Брюсселі.

"Під час засідання обговорювалися питання подальшого розвитку торговельно-економічного співробітництва Україна - Бельгія, зокрема, поглиблення двосторонньої співпраці у сферах енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії, інфраструктури, сільськогосподарського сектору, а також співпраці в сфері ІТ та інновацій та презентували інвестиційні можливості у різних напрямках і сферах", - ідеться в повідомленні.

Співголовували на засіданні змішаної Комісії державний секретар Мінекономрозвитку Олексій Перевезенцев та генеральний директор департаменту двосторонніх відносин Федеральної державної служби з зовнішніх справ Королівства Бельгії Анік Ван Калстер.

Читайте також: Зростання ВВП торік становило понад 3% - Кубів

За словами Перевезенцева, уряд України продовжує втілювати реформи для поліпшення інвестиційного клімату: розвиває можливості для державно-приватного партнерства, посилює захист прав і підтримку інвесторів, вдосконалює управління державними інвестиціями.

Учасники відзначили, що Україна та Бельгія мають значний потенціал для двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, а бізнес обох країн зацікавлений у посиленні взаємовигідної співпраці.

Як відомо, зовнішньоторговельний оборот Україна - Бельгія за 9 місяців 2018 року становив 992,7 млн дол. та зріс на 25%. Зокрема, експорт української продукції до Бельгії сягнув 465,9 млн дол., продемонструвавши зростання на 37,4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-