В Україні навесні висадили понад 17 тисяч гектарів лісу

В Україні навесні висадили понад 17 тисяч гектарів лісу

Укрінформ
За період весняної лісокультурної кампанії в Україні було висаджено понад 121 млн сіянців на 17 тис. га.

Про це у Фейсбуці повідомило Державне агентство лісових ресурсів, передає Укрінформ.

«За весь час весняної лісокультурної кампанії, станом на сьогодні вже відтворено 17 066,4 тис. га лісу, з яких 2 627,45 тис. га – нові ліси. Висаджено понад 121 млн сіянців», - йдеться в повідомленні.

У Держлісагентстві підкреслили, що наведені дані по лісах, які належать до їхньої сфери управління і не містять інформації щодо відтворення лісів на тимчасово окупованих та потенційно забруднених вибухонебезпечними предметами територіях України.

Загалом у 2024 році передбачається відтворити лісові насадження на площі близько 23 тис. га та висадити понад 205 млн майбутніх деревець.

Читайте також: Чехія надасть Україні750 тисяч на розвиток лісової галузі

У пріоритеті державних лісгоспів – відмова від монокультур та висадка змішаних порід дерев для створення біорізноманіття. Крім того, перевага надається сіянцям із закритою-кореневою системою, які мають кращі показники приживлюваності. Це дає економія на догляді, а отже, можливість заліснювати більші площі меншими ресурсами.

У планах Держлісагентства розширити мережу та збільшити потужності насіннєво-селекційних центрів. Наразі запущено та працює 6 центрів, ще 5 - у процесі будівництва.

Загалом за весь час програми «Зелена країна» вже висаджено майже 607 млн деревних рослин.

Як повідомлялося, за підсумками 2023 року підприємства лісової галузі України отримали 2,89 млрд чистого прибутку проти 1,19 млрд грн роком раніше.

Фото: Подільський лісовий офіс

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-