Українські міста планують цьогоріч закупити 227 автобусів та 153 тролейбуси

Українські міста планують цьогоріч закупити 227 автобусів та 153 тролейбуси

Інфографіка
Укрінформ
Українські міста планують у 2019 році закупити 227 автобусів та 153 тролейбуси в рамках проекту Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) "Міський громадський транспорт".

Про це свідчать дані інфографіки від Міністерства інфраструктури, оприлюдненої на офіційному сайті.

Крім того, у рамках проекту також планується закупити 56 трамваїв і 35 вагонів метрополітену.

"Мінінфраструктури спільно з Мінфіном та органами місцевого самоврядування (11 міст) реалізують проект ЄІБ, основні цілі якого - реалізація підпроектів у містах України з розвитку екологічно чистого та соціально значимого транспорту", - повідомляють у міністерстві.

Проектом передбачено оновлення парку автобусів, тролейбусів, трамваїв, вагонів метрополітену, будівництво та реконструкцію трамвайних і тролейбусних ліній, фунікулера, заміну тягових підстанцій, упровадження сучасних систем оплати проїзду та інформаційних систем за рахунок залучених кредитних коштів ЄІБ та ЄБРР.

За інформацією Мінінфрастуктури, у 2018 році в рамках проекту було закуплено 167 тролейбусів, в тому числі 47 з них було поставлено до Одеси, 40 - до Кременчуга, 23 - до Дніпра, 10 - до Рівного, 8 - до Кривого Рогу.

За рахунок цих закупівель Одеса оновила парк тролейбусів на 28%, Кременчук - на 70%, Дніпро - на 17%, Рівне та Кривий Ріг - на 10%.

Читайте також: Цьогоріч розвиток регіонів держава підтримає на понад 30 мільярдів - Зубко

Як повідомлялося, в квітні 2017 року Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та ЄІБ щодо проекту "Міський громадський транспорт". Загальна вартість проекту становить приблизно 400 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-