Цьогоріч розвиток регіонів держава підтримає на понад 30 мільярдів - Зубко

Цьогоріч розвиток регіонів держава підтримає на понад 30 мільярдів - Зубко

Укрінформ
У державному бюджеті 2019 року передбачено понад 30 млрд грн державної фінансової підтримки на розвиток регіонів (у 2018 році було 25,4 млрд грн).

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує Урядовий портал.

Так, як зазначається у повідомленні, у держбюджеті-2019 закладено 7,7 млрд грн на Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР). Кошти спрямовуватимуться на розбудову Нового освітнього простору у школах та дитсадках, будівництво та реконструкцію медичної, соціальної, культурної та спортивної інфраструктури. Обов’язковим при реалізації проектів є спрямування 10% коштів на об’єкти спортивної інфраструктури, 10% - на енергоефективні заходи для освітніх і медичних закладів, а також 0,5 млрд грн - для реалізації проектів-переможців «Всеукраїнського громадського бюджету.

«Вперше у 2019 році ми підтримаємо проекти без «твердої основи» – стартапи, які будуть реалізовуватися в громадах за рахунок ДФРР. Йде мова про проекти регіонального розвитку, які будуть обиратись на конкурсній основі та спрямовуватись на реалізацію стратегій розвитку обласного, міжобласного рівня, а також в рамках секторальної підтримки Європейського Союзу», - розповів Зубко.

Крім того, кошти будуть виділені на програму ЄС з підтримки секторальної політики України – 0,5 млрд грн. У 2018 році в рамках програми було обрано 70 інвестиційних проектів-переможців, які будуть реалізовані в регіонах України протягом наступних років.

Будуть також виділені субвенція на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад – 2,1 млрд грн; субвенція на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, – 1 млрд грн. Додатково понад 4 млрд грн – перехідних з 2018 року. Нині на різних стадіях реалізації – 517 проектів нового будівництва амбулаторій первинної медичної допомоги у всіх регіонах України.

Читайте також: У Фонді енергоефективності оголосили конкурс на посади топ-менеджерів

Крім того, плануються субвенція на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах (14,7 млрд грн) та субвенція на соціально-економічний розвиток окремих територій (4,7 млрд грн).

Раніше урядовець повідомляв, що загальний ресурс місцевих бюджетів у 2019 році становитиме 573,1 млрд грн, з яких власні доходи місцевих бюджетів – 292,3 млрд грн, що більше на 41,8 млрд грн порівняно із затвердженими місцевими бюджетами на 2018 рік, або на +16,7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-