Нафта дорожчає на тлі ознак істотного скорочення видобутку ОПЕК

Нафта дорожчає на тлі ознак істотного скорочення видобутку ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в п'ятницю після падіння на 5 відсотків у ході попередніх торгів на тлі ознак того, що скорочення видобутку ОПЕК буде істотніше, ніж очікувалося.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Лютневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $ 0,37 (0,68%) - до $ 54,72 за барель. На торгах у четвер їхня ціна впала на $ 2,89 (5,05%) і становила на момент закриття $ 54,35 за барель. Контракт завершив торги на рівні нижче $ 55 за барель уперше більш як за рік.

Вартість ф'ючерсу на WTI на лютий на електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) підвищилася на $ 0,40 (0,87%) - до $ 46,28 за барель. За підсумками минулої сесії їхня ціна впала на $ 2,29 (4,75%), завершивши торги на позначці $ 45,88 за барель.

З початку тижня Brent подешевшала на 9%, WTI - на 9,1%.

ОПЕК планує випустити таблицю із зазначенням норм скорочення видобутку для кожного з членів картелю і союзників, у тому числі Росії, йдеться в листі генерального секретаря організації Мохаммеда Баркіндо.

За словами Баркіндо, щоб скоротити видобуток на 1,2 мільйона барелів на добу, країни-члени ОПЕК мають знизити виробництво на 3,02 відсотка. Цей показник вищий, ніж 2,5 відсотка, що обговорювалися спочатку, оскільки від скорочення видобутку звільнені Іран, Лівія та Венесуела.

Читайте також: Уряд розробив план зменшення залежності АЕС від російського палива — Гройсман

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 54,97 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 54,78 долара за барель, що на 43 центи вище рівня закриття торгів ($ 54,35).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-