Цьогоріч від оренди держмайна до бюджету надійшло 1,4 мільярда - ФДМУ

Цьогоріч від оренди держмайна до бюджету надійшло 1,4 мільярда - ФДМУ

Укрінформ
Від оренди державного майна цьогоріч до бюджету надійшло 1,419 млрд гривень.

Про це повідомив у Facebook в. о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров.

"1,419 мільярда гривень надходжень до бюджету від оренди державного майна, а це 142 відсотки виконання річного плану. До кінця року підійдемо до позначки в майже півтора мільярда", - написав Трубаров.

За його словами, державне майно користується попитом і воно повинно приносити дохід. Однак ще досі величезна частина майна занепадає, пустує або незаконно здається в оренду їх балансоутримувачами.

"Кардинально змінити ситуацію і збільшити надходження може новий закон про оренду, який розробив Фонд державного майна і вже з пропозиціями міністерств надіслав до Кабінету міністрів", - зауважив Трубаров.

Читайте також: ТРЦ Respublikа у січні спробують продати через ProZorro

Він зазначив, що, згідно з новим документом, вся оренда проходитиме через електронні аукціони, процес передачі об’єкта оренди скоротиться з 143 до 43 днів, буде запроваджено спрощену процедура укладання договору, без додаткових запитів і дозволів. Також, замість неефективного механізму індексації орендної плати, кожні три роки здійснюватиметься обов'язкова оцінка об’єкта оренди. Окрім цього, запроваджується гарантійний внесок, який не повертається переможцю та встановлюється повна заборона оренди юридичним і фізичним особам, пов'язаним із країною-агресором Російською Федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-