Блокування активів та правило

Блокування активів та правило "50+1": НБУ пропонує змінити закони про санкції

Укрінформ
Національний банку запропонував Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин свої пропозиції щодо змін до законодавства з питань санкцій.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України вважає ефективним: самостійно або сукупно із іншими обмеженнями застосовувати санкцію "блокування активів" як одну із найефективніших відносно підсанкційних осіб, створити державний механізм контролю за повним застосуванням санкцій, який має полягати у визначенні порядку впровадження та способах контролю за застосуванням санкцій до підсанкційних осіб, із використанням практик та досвіду Національного банку та іноземних органів державної влади (зокрема, спеціально утвореного в США органу державної влади, який застосовує санкції, - офісу OFAC Державного казначейства США)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У НБУ повідомили про стабілізацію ситуації на валютному ринку

Окрім цього, в НБУ пропонують синхронізувати запроваджені санкції з аналогічними діями США, ЄС, Канади для досягнення максимального ефекту. Також Національний банк запропонував народним депутатам внести зміни до законодавства, які дозволять державним органам: не застосовувати обмеження щодо отримання, обробки та передачі персональних даних щодо підсанкційних осіб та ввести правило "50+1", яке дозволить автоматично застосовувати санкції до особи, що володіє або в якій володіють часткою в 50% і більше акцій (паїв).

Офіційний лист з пропозиціями змін Національний банк направив на адресу голови комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорія Немирі 4 грудня 2018.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-