У НБУ повідомили про стабілізацію ситуації на валютному ринку

У НБУ повідомили про стабілізацію ситуації на валютному ринку

Воєнний стан
Укрінформ
Після впровадження воєнного стану в деяких областях відчувався ажіотажний попит на валюту з боку населення, який, у свою чергу, підігрівали деякі гравці на валютному ринку.

Про це на брифінгу на тему: «Презентація Стратегії макропруденційної політики» сказала перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Стосовно валюти, особливо в тих областях де був запроваджений воєнний стан, була підвищена чутливість населення до ситуації на валютному ринку. Цим скористались певні його гравці. Вони підігрівали цю цікавість, і курс підвищувався в окремих містах, навіть досить суттєво, але на сьогодні ситуація стабілізувалась», - сказала Рожкова.

Вона зазначила, що вже у п'ятницю на міжбанківському ринку курс відіграв втрачене. «Ажіотажний короткостроковий попит на валюту дійсно змусив банки замовляти більше готівкового долара, однак жодних проблем ми не бачимо», - наголосила Рожкова.

Читайте також: НБУ відкликав у банку "Фінансова ініціатива" ліцензію на валютні операції

Як повідомляв Укрінформ, зростання курсів іноземних валют відбувалося внаслідок впливу ситуативних та психологічних факторів, що пов'язані з введенням воєнного режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-