НБУ відкликав у банку

НБУ відкликав у банку "Фінансова ініціатива" ліцензію на валютні операції

Укрінформ
Національний банк України відкликав у ПАТ "КБ "Фінансова ініціатива" генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

«Національний банк 28.11.2018 ухвалив рішення про відкликання у ПАТ "КБ "Фінансова ініціатива" генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій від 17.05.2013 № 219-2. Рішення ухвалено з огляду на факти порушення банком "Фінансова ініціатива" валютного законодавства України та нормативно-правових актів Національного банку України, зокрема: невиконання функції агента валютного контролю, недопущення уповноважених працівників Національного банку до проведення перевірки дотримання валютного законодавства», - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що банк "Фінансова ініціатива", що був віднесений 23 червня 2015 року до категорії неплатоспроможних, продовжував здійснювати обслуговування клієнтів та отримувати у 2015 - 2018 рр. реєстри експортних митних декларацій своїх клієнтів за операціями, за якими відсутнє підтвердження надходження в Україну виручки за експорт продукції на мільярди гривень. Крім того, впродовж 2017 - 2018 рр. банк не виконував письмові вимоги Національного банку про надання документів, які б дали можливість підтвердити належне виконання банком функцій агента валютного контролю за операціями своїх клієнтів, та не допустив уповноважених працівників Національного банку до проведення виїзної перевірки.

Читайте також: НБУ пояснив, як працюватимуть банки в умовах воєнного стану

Згідно з валютним законодавством банки зобов'язані здійснювати контроль валютних операцій своїх клієнтів. За невиконання банком функції агента валютного контролю Національний банк застосовує заходи впливу згідно з чинним законодавством, а також має право відкликати у банку генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій. Національний банк звертає увагу банків на необхідність неухильного дотримання вимог валютного законодавства при проведенні як власних валютних операцій, так і валютних операцій своїх клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-