Рада підтримала середньострокове бюджетне планування

Рада підтримала середньострокове бюджетне планування

Укрінформ
Верховна Рада у другому читанні та в цілому підтримала законопроект щодо запровадження середньострокового бюджетного планування.

За законопроект №8044 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо правового підгрунтя для запровадження середньострокового бюджетного планування)" проголосували 238 депутатів при 226 необхідних, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідно до пояснювальної записки, метою розробки проекту Закону є створення правового підгрунтя для запровадження середньострокового бюджетного планування, подальший розвиток програмно-цільового методу, а також удосконалення окремих норм Бюджетного кодексу України, що регулюють відносини, які виникають у процесі виконання бюджетів, звітування про їх виконання та контролю за дотриманням бюджетного законодавства, а також питання відповідальності за порушення бюджетного законодавства.

Читайте також: Закон про маркування продуктів харчування відповідає нормам ЄС - Держспоживслужба

На державному рівні запроваджується складання Бюджетної декларації як документа державного стратегічного планування, який визначатиме основні засади бюджетної політики на середньостроковий період. Бюджетна декларація міститиме, зокрема, сукупні стелі видатків та стелі видатків головних розпорядників коштів державного бюджету, цілі та показники результату їх діяльності (фактичні та очікувані на середньостроковий період), загальну оцінку фіскальних ризиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-