Рада відмовились скасувати закон про держбюджет-2019

Рада відмовились скасувати закон про держбюджет-2019

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада відмовилася скасовувати рішення про прийняття закону №9000 про Державний бюджет України на 2019 рік.

За ухвалення проектів постанов 9000/П і 9000/П1 проголосували відповідно 60 і 61 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Таке рішення Ради дає можливість Голові Верховної Ради Андрію Парубію підписати ухвалений закон і передати його на підпис Президенту України Петру Порошенку.

Верховна Рада також відмовилася скасовувати рішення про прийняття в цілому як закону законопроекту №9260 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів".

Як повідомив спікер, Рада у четвер планує внести уточнення у закон про держбюджет-2019 в частині фінансування Інституту національної пам'яті.

"Хочу повідомити, що ми відкрили шлях для підписання і Податкового кодексу, і Бюджету. Але в четвер податковий комітет звернувся з проханням, щоб ми зробили уточнення до Податкового кодексу... Також до мене є звернення від бюджетного комітету, щоб ми зробили уточнення і до бюджету в тій частині, яка стосується фінансування Інституту національної пам'яті", - наголосив Парубій.

Він заявив, що хотів би, щоб всі провели консультації, "і коли буде добра воля всіх в залі, ми у четвер розглядаючи питання безпеки і оборони 2 хвилини зможемо відвести для уточнення Податкового кодексу і бюджету".

Читайте також: Порошенко розповів, за рахунок яких коштів зростуть видатки бюджету

"Таким чином ми зможемо підписати обидва документи і вони зможуть вступити в дію", - зазначив Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 23 листопада ухвалила Державний бюджет України на 2019 рік. У Національному банку припускають, що Україна до кінця 2018 року може отримати транш від МВФ в межах 1,5-1,9 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-