Порошенко розповів, за рахунок яких коштів зростуть видатки бюджету

Порошенко розповів, за рахунок яких коштів зростуть видатки бюджету

Фото
Укрінформ
Видаткова частина держбюджету 2019 року, яка становить понад 1 трлн 100 млрд гривень, майже втричі перевищує бюджет 2013 року.

Про це Президент Петро Порошенко заявив на зустрічі зі студентами у Київському національному торговельно-економічному університеті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Видаткова частина бюджету перевищує 1 трлн 100 млрд гривень. Хочу наголосити, що це майже втричі більше, ніж бюджет 2013 року", - сказав Порошенко.

Петро Порошенко зустрівся зі студентами Київського національного торговельно-економічного університету / Фото: Палінчак Михайло

Він зазначив, що поява цих коштів є результатом у тому числі й процесу детінізації української економіки.

Читайте також: Бюджет-2019 максимально швидко буде направлений до МВФ - Мінфін

"Вони були забрані з корумпованих тіньових потоків, якими живилися колишня корумпована і нечесна українська влада, і спрямовані до державної скарбниці. Саме за рахунок цих коштів ми фінансуємо армію, громади в рамках програми децентралізації, ми почали реформувати судову систему, створивши нарешті Верховний суд і зараз продовжуємо реформи, щоб українці мали можливість знайти правду, справедливість та захист", - підкреслив Порошенко.

Він також акцентував, що вперше держбюджет було прийнято так рано - ще у листопаді.

Як відомо, народні депутати 23 листопада близько 6 години ранку ухвалили Держбюджет на 2019 рік. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-