Бюджет-2019 максимально швидко буде направлений до МВФ - Мінфін

Бюджет-2019 максимально швидко буде направлений до МВФ - Мінфін

Укрінформ
У Мінфіні сподіваються, що держбюджет-2019 максимально швидко буде направлений до МВФ, аби там могли визначитись із датою засідання Ради директорів щодо затвердження нової програми співпраці з Україною.

Про це сказала на брифінгу міністр фінансів Оксана Маркарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз бюджет максимально швидко буде направлений на консультації з нашими партнерами, і сподіваюсь, що найближчим часом ми зможемо перейти до вибору дати, коли Міжнародний валютний фонд буде виносити на розгляд своєї Ради директорів затвердження нової програми (співпраці - ред.) з Україною", - сказала Маркарова.

Вона нагадала, що кошти від Міжнародного валютного фонду, будуть спрямовані до резервів Національного банку.

Читайте також: Україна очікує майже $2 мільярди від МВФ одразу після ухвалення бюджету

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний валютний фонд і українська влада 19 жовтня досягли домовленості на рівні спеціалістів Фонду щодо нової програми у форматі stand-by в розмірі 3,9 млрд доларів. Маркарова заявляла, що тривають "активні комунікації" з МВФ щодо програми stand-by, під час яких ключовими є два питання - ухвалення держбюджету на 2019 рік та реформа в енергетичному секторі, зокрема, вихід на ринкові ціни на газ.

Верховна Рада близько 6 години ранку 23 листопада ухвалила державний бюджет України на 2019 рік.

У Національному банку припускають, що Україна до кінця 2018 року може отримати транш від МВФ у межах 1,5-1,9 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-