На курс гривні впливатимуть реальності у протистоянні з Росією - експерти

На курс гривні впливатимуть реальності у протистоянні з Росією - експерти

Укрінформ
На економічну ситуацію і динаміку курсу гривні впливатиме не стільки факт введення воєнного стану, скільки реальний розвиток подій у протистоянні з Росією.

Про це йдеться в прес-релізі Альпарі, який є у розпорядженні Укрінформу.

"Багато питань зараз викликає процедура введення воєнного стану, яка раніше не застосовувалася: як вона вплине на курс гривні, стабільність банківської системи і економіку загалом. На нашу думку, введення воєнного стану - формальна сторона питання. На економічну ситуацію і динаміку курсу гривні впливатиме не стільки факт введення цього положення, скільки реальний розвиток подій у протистоянні з Росією. Чи піде ситуація, що знову загострилася, на спад, чи, навпаки, почне погіршуватися, і це погіршення ситуації відбуватиметься не лише в акваторії Азовського моря, але, можливо, перекинеться на ОРДЛО і українсько-російський кордон", - йдеться в повідомленні.

В Альпарі припустили, що на час воєнного стану не варто розраховувати на проведення приватизаційних операцій за участю іноземних інвесторів, або розміщення єврооблігацій.

Читайте також: Якщо воєнний стан: НБУ не бачить ризиків для роботи банківської системи

"Цього тижня ми очікуємо зростання курсу долара до гривни через дестабілізацію воєнної ситуації у відносинах з Росією. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень в районі 28,0-28,1 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 27,8/28,2 грн", - наголошують в Альпарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-