НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення у декларації депутата від БПП

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення у декларації депутата від БПП

Укрінформ
НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення у декларації народного депутата Дмитра Голубова (член фракції БПП) та направило обгрунтований висновок до Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомляє у середу прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами повної перевірки декларації народного депутата виявило ознаки кримінального правопорушення – незаконного збагачення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у НАЗК, "Дмитро Голубов у декларації за 2016 рік задекларував власні та дружини грошові активи на загальну суму в гривневому еквіваленті 14 166 058 гривень, законність походження яких не підтверджено доказами. Депутат пояснив наявність коштів здійсненням різноманітних операцій з криптовалютою "біткоїн", однак жодних документів, які б підтверджували відповідні факти, не надав".

Повідомляється також, що обгрунтований висновок щодо депутата направлено до Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: КВУ нарахував 54 депутати-прогульники за жовтень

У НАЗК нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу України, а за незаконне збагачення – статтею 368-2 цього кодексу.

Загалом з початку 2018 року Національне агентство направило до правоохоронних органів 79 обгрунтованих висновків щодо декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів та ознак незаконного збагачення.

Національне агентство також зазначає, що затвердження обгрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-