МВФ припускає, що Україна отримає транш за новою програмою до кінця року

МВФ припускає, що Україна отримає транш за новою програмою до кінця року

Укрінформ
Виконавча рада МВФ планує зібратися для прийняття рішення про запуск нової програми Stand-by для України та, фактично, виділення першого траншу, до кінця нинішнього року.

Про це заявив у четвер, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу під час брифінгу у Вашингтоні, директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс.

"Наразі ми очікуємо, що засідання Виконавчої ради (Фонду – ред.) відбудеться пізніше цього року, після імплементації (українською стороною – ред.) попередніх дій, які дозволять затвердити в парламенті бюджет на 2019 рік та збільшити тарифи на опалення відповідно до досягнутої угоди", - зауважив представник МВФ.

Він також звернув увагу, що минулого тижня Київ відвідала група експертів Фонду для проведення консультацій з українським урядом у контексті нової програми Stand-by.

Відповідаючи на запитання, чи існують якісь інші умови для отримання Україною першого траншу, Райс зазначив, що з моменту оприлюднення заяви про досягнення угоди, змін не відбулося. Зокрема, за його словами, йдеться саме про затвердження держбюджету та підвищення тарифів на газ з урахуванням ринкових змін та з одночасним субсидіюванням населення з низькими доходами.

Читайте також: МВФ прогнозує країнам Європи економічні виклики у 2019-2020 роках

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня МВФ і уряд України дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-by замість програми розширеного фінансування EFF, яка завершується у березні. Обсяг нової програми становить 2,8 млрд SDR, що дорівнює 3,9 млрд доларів США. Угода підлягає затвердженню менеджментом МВФ, а також схваленню Радою директорів Фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-