МВФ і Україна домовилися про нову програму кредитування Stand-By

МВФ і Україна домовилися про нову програму кредитування Stand-By

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-By взамін програми розширеного фінансування EFF, яка завершується наступного березня.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій МВФ у п'ятницю, повідомляє Укрінформ.

"Представники Міжнародного валютного фонду (МВФ) і українська влада досягли домовленості в рамках економічної політики щодо запровадження нової 14-місячної угоди Stand-By (SBA). Нова SBA замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року, яка мала завершитися в березні 2019 року", - повідомили у Фонді.

При цьому уточнюється обсяг нової програми – він становить 2,8 млрд SDR, що дорівнює 3,9 млрд доларів США. Як підкреслили в МВФ, це забезпечить стабільність  економічної політики української влади протягом 2019 року. Зокрема, це дозволить зосередити увагу на продовженні фіскальної консолідації та зниженні рівня інфляції, а також на реформах, покликаних зміцнити податкове адміністрування, фінансовий та енергетичний сектори. 

Читайте також: Припинення співпраці з МВФ призведе до дефолту — Гройсман

"Досягнута сьогодні угода відображає зобов'язання МВФ продовжувати допомогу Україні в досягненні більш міцного, сталого та всеосяжного економічного зростання", - зауважили в МВФ. Нова програма розроблена у тісній координації зі Світовим банком та Європейським Союзом, які паралельно докладають зусиль на підтримку України.

Угода підлягає затвердженню менеджментом МВФ, а також схваленню Радою директорів Фонду. Засідання керівництва МВФ з цього питання планується провести після ухвалення в Україні держбюджету на 2019 рік відповідно до рекомендацій МВФ, а також підвищення тарифів на газ з урахуванням ринкових змін та з одночасним субсидіюванням населення з низькими доходами, зауважили в Фонді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-