Українську продукцію на виставці товарів у Китаї презентували 55 компаній

Українську продукцію на виставці товарів у Китаї презентували 55 компаній

Укрінформ
На глобальній виставці імпортних товарів і послуг China International Import Expo у Шанхаї українську продукцію презентували 55 компаній. 

Про це Укрінформу повідомили у Торгово-промисловій палаті України (ТПП).

"5-10 листопада в Шанхаї відбулася наймасштабніша виставка імпортних товарів і послуг – China International Import Expo, де Торгово-промислова палата України, як ексклюзивний партнер виставки, презентувала комерційні стенди українських компаній загальною площею 288 квадратних метрів. Ми представили аграрні та харчові товари, новітні розробки в галузі приладобудування, а також туристичні послуги. Загалом Палата забезпечила участь 55 українських компаній. Деякі з них вперше презентували свою продукцію за кордоном", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, свої товари презентували підприємства "Атомкомплект", "Станкін", "Мікрол", "Київприлад", "Елміз", "Імпульс", "Енергія води", "Семпал", "Кернел", "Терра Фуд", "Ічня" та багато інших, "продукція яких варіюється від протезів нижніх кінцівок до обладнання для атомних електростанцій, космічної галузі, від сучасних рішень у сфері аграрного виробництва до готових харчових товарів, тощо".

Крім того, у рамках візиту української делегації відбувся Українсько-китайський бізнес-форум, що об’єднав понад 300 китайських та українських підприємців.

Як повідомили у ТПП, у Шанхаї було підписано Меморандум про будівництво заводу з виробництва сонячних панелей в Рівненській області та оновлено угоду про співробітництво між Торгово-промисловою палатою України та Китайським комітетом сприяння міжнародній торгівлі (CCPIT). Згідно з документом, вже створено Центр просування ініціативи "Один пояс - один шлях" у бізнес-спільноті. У планах – проведення спільних бізнес-форумів, участь у виставках, обмін спеціалістами та інформацією, підтримка інвестицій. Крім того, як повідомили у ТПП, вдалося укласти угоду про кредит на півмільярда доларів на будівництво Дністровської ГАЕС. "Відсотки не перевищуватимуть 4,5 річних", - запевнили у ТТП.

"Ми маємо амбітну мету: збільшити товарообіг між Україною та Китаєм з 6 мільярдів доларів (за 8 місяців 2018 року - ред.) вдвічі, а то й втричі. А чому ні, коли для цього є бажання, потенціал і можливості. Амбітні цілі народжують великий результат", – сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Читайте також: Цьогоріч наша агропродукція зможе вийти на ринки Туреччини та Ізраїлю - Гройсман

Повідомляється також, що в рамках візиту до Китаю підприємці взяли участь у Китайсько-українській конференції з сільського господарства, транскордонної торгівлі та інвестицій, ознайомилися з організацією роботи з постачальниками у кількох великих китайських мережах супермаркетів.

"Загалом проведення форуму такого масштабу є знаковою подією в ділових відносинах України та Китаю, а також логічним продовженням результатів роботи Міжнародної виставки China International Import Expo 2018. Високий рівень представництва з обох сторін бізнесу, урядового представництва на чолі з першим віце-прем'єр-міністром – міністром економічного розвитку і торгівлі України паном Степаном Кубівим, а також дипломатів, депутатів надали важливий сигнал бізнесменам до активізації співпраці", - підсумували у ТТП, нагадавши, що Китай входить у трійку найперспективніших ринків для українського експорту.

Як повідомляв Укрінформ, Україна вперше представила свій національний стенд на Міжнародній імпортній виставці у Китаї (China International Import Expo 2018), що проходила у Шанхаї з 5 до 10 листопада за підтримки Всесвітньої торгової організації. 

За даними Мінекономрозвитку, у 2017 році товарообіг між Україною і Китаєм збільшився на 17,9% та становив 7,69 млрд дол., експорт українських товарів до КНР становив 2,04 млрд дол. та зріс на 11,3%. У січні-серпні 2018 року товарообіг між двома країнами склав 5,8 млрд дол. Потенціал торгівлі між двома країнами становить понад 10 млрд дол. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-