До держбюджету цьогоріч не дійшло 94 мільярди - Рахункова палата

До держбюджету цьогоріч не дійшло 94 мільярди - Рахункова палата

Укрінформ
Невиконання плану надходжень загального фонду державного бюджету у січні-вересні досягло 94 млрд грн, що спричинило невиконання плану видатків за той самий період на 57,7 млрд грн.

Про це заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

"Невиконання плану надходжень загального фонду державного бюджету зросло з 74 млрд грн у першому півріччі до 94 млрд грн у січні-вересні цього року. Це стало основною причиною невиконання плану видатків загального фонду за підсумками трьох кварталів 2018 року на 57,7 млрд грн, або 8,5%", - йдеться в заяві. 

Узагальнюючи підсумки виконання державного бюджету у січні-вересні, голова Рахункової палати відзначив, що зростають ризики невиконання державного бюджету за рік загалом.

Він зауважив, що план доходів загального фонду не виконано на 17,2 млрд грн, або на 2,8%.

Борги платників податків перед державним бюджетом, додав очільник Рахункової палати, збільшилися до 82 млрд грн. За його даними, залишки невідшкодованого податку на додану вартість платникам зросли впродовж звітного періоду до 17,8 млрд грн. При цьому залишається невирішеною проблема відшкодування сум податку на додану вартість за заявами платників, поданими до 1 лютого 2016 року, в обсязі 4,6 млрд грн.

«Неотримання чергового траншу Міжнародного валютного фонду ускладнило залучення коштів до загального фонду від інших міжнародних організацій і на міжнародних ринках капіталу. Із запланованих 90,3 млрд грн отримано від приватного розміщення короткострокових облігацій зовнішньої державної позики 19,4 млрд грн», – наголосив Пацкан.

Читайте також: Полторак хоче не менше 112 мільярдів на оборону в бюджеті-2019

Також він зазначив, що упродовж січня-вересня цього року вдвічі уповільнилися темпи зростання обсягів виробництва у промисловості - з 3,6% до 1,8%. Також, за його словами, зменшилися, порівняно з відповідним періодом попереднього року, надходження іноземних інвестицій.

Як повідомляв Укрінформ, за словами в. о. міністра фінансів України Оксани Маркарової,  бюджет за результатами трьох кварталів 2018 року виконано на 98,9%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-