У МВФ розповіли, що потрібно для прискорення економічного зростання в Україні

У МВФ розповіли, що потрібно для прискорення економічного зростання в Україні

Укрінформ
У Міжнародному валютному фонді вважають, що для прискорення економічного зростання в Україні слід знизити відсоткові ставки за кредитами, забезпечити сприятливий бізнес-клімат та дотримуватись фіскальної політики.

Про це в Укрінформі під час презентації економічного огляду перспектив європейської економіки та погляду на макроекономічні тенденції української економіки «Europe's Economic Outlook (Fall 2018 and medium-term) and Ukraine's macroeconomic developments» сказав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

«Для того, щоб підвищити економічне зростання, слід понизити номінальні відсоткові ставки», - сказав Люнгман.

Він пояснив, що високі номінальні відсоткові ставки безпосередньо пов'язані з інфляцією. Високі ставки стримують внутрішнього інвестора, для якого позичати в банках гроші під такий відсоток досить дорого.  Разом з тим, для того щоб знизити ставки треба побороти інфляцію, Нацбанк у цьому напрямку робить правильні кроки. 

Читайте також: Обсяг гривневих кредитів фізосіб у жовтні зріс на 2,2% - НБУ

На його думку, ще один ключовий момент на шляху прискорення економічного зростання - це поліпшення бізнес-клімату в країні, адже інвестори, які придивляються до України з довгостроковою перспективою інвестування, хочуть бути впевнені в тому, що до них буде чесне та справедливе ставлення. 

Також у МВФ наголосили, що в Україні й надалі мають втілювати в життя реформи, що стосуються судової системи та боротьби з корупцією.

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди щодо запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-by замість програми розширеного фінансування EFF, яка завершується у березні. Обсяг нової програми становить 2,8 млрд SDR, що дорівнює 3,9 млрд доларів США. Угода підлягає затвердженню менеджментом МВФ, а також схваленню Радою директорів Фонду. Засідання керівництва МВФ з цього питання планується провести після ухвалення в Україні держбюджету на 2019 рік відповідно до рекомендацій МВФ, а також підвищення тарифів на газ з урахуванням ринкових змін та з одночасним субсидуванням населення з низькими доходами, зауважили у Фонді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-