Обсяг гривневих кредитів фізосіб у жовтні зріс на 2,2% - НБУ

Обсяг гривневих кредитів фізосіб у жовтні зріс на 2,2% - НБУ

Укрінформ
Банки у жовтні продовжували активно кредитувати населення - обсяг гривневих кредитів фізичних осіб зріс на 2,2% - до 131,4 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«У жовтні, як і в попередні періоди, банки продовжували активно кредитувати населення - обсяг гривневих кредитів фізичних осіб зріс на 2,2% до 131,4 млрд грн. В цілому кредитний портфель банків у національній валюті в жовтні збільшився на 0,5% до 618,8 млрд грн», - йдеться в повідомленні НБУ.

Бізнес надавав перевагу кредитам в іноземній валюті - їх обсяг у доларовому еквіваленті збільшився на 1,5% до 14,9 млрд дол. США, тоді як обсяг кредитів у національній валюті залишився практично на рівні попереднього місяця і становив 485 млрд грн.

Читайте також: Данилишин сказав, що саме може "тиснути" на інфляцію у листопаді

Впродовж жовтня корпоративний сектор збільшив свої депозити у національній валюті - на 1,1% до 246,4 млрд грн, при тому що обсяг залишків валютних депозитів бізнесу скорочувався (на 2% до 5,2 млрд дол. США). Обсяг валютних депозитів населення (в доларовому еквіваленті) зріс на 1% до 8,7 млрд дол. США. В той же час, скорочувався обсяг коштів населення у національній валюті - на 0,8% до 256,8 млрд грн. Зростання залишків на гривневих депозитах бізнесу може пояснюватися високими процентними ставками, особливо привабливими на тлі зміцнення гривні. Так, у жовтні ставки за гривневими депозитами для корпоративного сектору продовжували зростати (на 0,6 в. п. до 13,6% річних). У результаті збільшилась різниця між ставками за гривневими та валютними депозитами бізнесу. Ставки за гривневими депозитами фізичних осіб також зросли, хоча й помірніше (на 0,3% до 11,0% річних). Вартість гривневих кредитів у жовтні мала різноспрямовану динаміку - для корпоративного сектору вона незначно знизилася, тоді як для фізичних осіб продовжувала зростати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-