Данилишин сказав, що саме може

Данилишин сказав, що саме може "тиснути" на інфляцію у листопаді

Укрінформ
Негативно вплинути на інфляцію у листопаді може збільшення цін на послуги ЖКГ і зв'язку, а також можливе зростання вартості пального.

Таку думку висловив голова Ради НБУ Богдан Данилишин на своїй сторінці у Facebook.

"Серед основних чинників немонетарного характеру, що можуть негативно вплинути на інфляцію у листопаді: можливе зростання вартості пального в разі підвищення світових цін на нафту; збільшення цін на послуги ЖКГ через підвищення вартості природного газу для населення з 1 листопада; зростання цін на послуги зв'язку через підвищення тарифів "Нової пошти", - написав Данилишин.

Разом із тим, він зазначив, що є й чинники немонетарного характеру, які можуть позитивно вплинути на інфляцію, серед яких - тенденція до уповільнення цін виробників (зокрема в жовтні ціни виробників зросли на 0,3%).

Читайте також: ЄБРР: Економіка України цьогоріч зросте на 3,5%, якщо триватиме співпраця з МВФ

Данилишин зауважив, що у ІІІ кварталі 2018 року споживча інфляція помірно сповільнювалася (до 8,9% р/р у вересні), наблизившись до верхньої межі цільового діапазону, встановленого Основними засадами грошово-кредитної політики на 2018 рік та середньострокову перспективу (6,5% плюс-мініус 2% станом на кінець ІІІ кварталу 2018 року). Однак, розширення споживчого попиту, високі темпи зростання заробітних плат, нещодавнє стрімке зростання цін на нафту відображатимуться на споживчій інфляції у IV кварталі поточного року. Складається ситуація, за якої пріоритетна ціль НБУ щодо зниження споживчої інфляції до 6% плюс-мініус 2% у поточному році, як це визначено Основними засадами грошово-кредитної політики на 2018 рік та середньострокову перспективу, скоріше за все, не буде досягнута.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України підвищив прогноз інфляції на 2018 рік з 8,9% до 10,1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-