Відтік капіталу з Росії виріс втричі - Центробанк

Відтік капіталу з Росії виріс втричі - Центробанк

Укрінформ
Чистий відтік капіталу з Росії в січні-жовтні 2018 р. склав за попередніми оцінками $42,2 млрд, збільшившись у три рази у порівнянні з $14 млрд в аналогічному минулорічному періоді.

Про це випливає з повідомлення Центробанку.

Приблизно половина цієї суми припадає на операції банків з погашення зовнішніх зобов'язань, інша половина – на покупки бізнесом зарубіжних фінансових активів. Раніше ЦБ повідомляв, що чистий вивіз капіталу в січні-вересні склав $31,9 млрд. Таким чином, у жовтні він міг скласти близько $10,3 млрд.

В цілому ЦБ в 2018 р. чекає відтік капіталу в розмірі $66 млрд при середньорічній ціні нафти $72 за барель, в 2019 р. – $25 млрд. Мінекономрозвитку у вересні прогнозувало річний відтік капіталу на рівні $41 млрд. В 2017 р. чистий відтік капіталу з Росії зріс в 1,6 рази порівняно з 2016 р. і склав $31,3 млрд.

Набіулліна закликала не боятися невеликого підвищення ставки

Читайте також: Данилишин сказав, що саме може "тиснути" на інфляцію у листопаді

За 10 місяців 2018 р. профіцит рахунку поточних операцій досяг $87,9 млрд, збільшившись у чотири рази до аналогічного періоду минулого року. Цьому сприяло зростання цін на основні товари російського експорту, а також уповільнення темпів зростання імпорту, зазначає ЦБ. Позитивний платіжний баланс дозволив продовжити накопичення міжнародних резервів і наростити їх на $35,7 млрд, в основному це було зроблено за рахунок придбання іноземної валюти за бюджетним правилом на додаткові нафтогазові доходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-