Глобальні виклики у сфері енергетики обговорюють на міжнародному форумі у Києві

Глобальні виклики у сфері енергетики обговорюють на міжнародному форумі у Києві

Укрінформ
У Києві відбувається 9-й Міжнародний форум з енергетики для сталого розвитку, під час якого обговорюються глобальні виклики, зокрема перехід до менш енергоємної економіки. 

Про це під час прес-конференції в рамках форуму заявила заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України з європейської інтеграції Наталія Бойко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми усвідомлюємо, що у складний період економічного розвитку і в сучасних геополітичних умовах нам доводиться приймати іноді складні, непрості, але дуже відповідальні рішення. В той же час дуже важливо залишатися активним гравцем і активним учасником дискусій і рішень, які приймаються в умовах глобальних викликів, зокрема щодо зміни клімату, переходу до менш енергоємної економіки. Тому, дискусія, яка відбувається в Києві, є дуже важливою для нас, бо дає змогу довгострокового планування у питаннях, які хвилюють усі держави», - сказала Бойко.

Читайте також: В Україні пропонують замінити вугільні електростанції атомними енергоблоками

Вона додала, що Україна має бути на лідируючих позиціях не лише у євроінтеграційних процесах, але й в боротьбі зі змінами клімату. 

Як відомо, впродовж чотирьох днів 12-15 листопада у Києві відбудеться 9-й Міжнародний форум з енергетики для сталого розвитку, де енергетики і політики усього світу розглянуть питання Сталої енергетики та шляхи досягнення Цілей сталого розвитку ООН у майбутньому.

Мова також йтиме про ключові напрями енергетичної політики України, зокрема щодо інтеграції енергетичного ринку України в енергетичний ринок ЄС. Плануються участь представників ООН, ЄС, Світового банку, ЄБРР, МЕА, IRENA, МАГАТЕ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-