ДФС та європейські експерти тестуватимуть нову систему розрахункових операцій

ДФС та європейські експерти тестуватимуть нову систему розрахункових операцій

Укрінформ
Представники Державної фіскальної служби та Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) обговорили співпрацю у напрямку впровадження інноваційних технологій у сфері реєстрації розрахункових операцій. 

Про це повідомляє ДФС за підсумками зустрічі з Комітетом роздрібної торгівлі ЄБА.

"Під час зустрічі фахівці ДФС запропонували представникам ЄБА взяти участь у тестуванні нового сервісу -  системи E-Receipt (розрахункових операцій, - ред.), яку запущено у тестовому режимі наприкінці вересня цього року. Фахівці ДФС відзначили важливість об’єктивної оцінки роботи системи учасниками тестування та надання відповідних пропозицій та рекомендацій для її удосконалення. У свою чергу представники Асоціації висловили зацікавленість у фіскалізації та електронізації розрахункових операцій та готовність долучитися до цієї роботи вже найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

На сьогодні у тестуванні цієї системи беруть участь близько 100 суб’єктів господарювання, які зареєстрували 110 кас, що передають на фіскальний сервер ДФС електронні чеки засобами системи E-Receipt. Вже надійшло понад 1,7 тис. звітних розрахункових документів.

У рамках роботи системи E-Receipt запроваджений електронний сервіс «Пошук фіскального чека», який дозволяє покупцям здійснювати пошук чеків, що формуються традиційними РРО, та електронних чеків, що формуються засобами системи E-Receipt. Він розміщений у відкритій частині Електронного кабінету, доступ до якої здійснюється в режимі реального часу без ідентифікації особи.

Читайте також: ДФС назвала торгівельні мережі, в яких офіційна зарплата дорівнює мінімальній

Вже за результатами роботи сервісу встановлені випадки невідповідності отриманих споживачами розрахункових документів при здійсненні готівкових розрахунків електронним копіям цих розрахункових документів, які передані відповідними РРО до ДФС. Для з’ясування причин такої невідповідності органами ДФС організовано проведення контрольно-перевірочних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-