Енергоатом і Електроважмаш уклали угоду про стратегічне партнерство

Енергоатом і Електроважмаш уклали угоду про стратегічне партнерство

Укрінформ
Завод «Електроважмаш» і НАЕК «Енергоатом» підписали угоду про стратегічне партнерство в енергетичних проектах в Україні до 2024 року.

Про це повідомляє прес-служба національної енергогенеруючої компанії.

«Угода з Енергоатомом стане фундаментом для подальшої співпраці. Наші фахівці готові розробити та виготовити турбогенератори й інше обладнання, в тому числі вертикальні двигуни до циркуляційних насосів для охолодження реактора, виконуючи програму імпортозаміщення енергетичного обладнання», - зазначив в.о. директора заводу Дмитро Костюк.

Віце-президент НАЕК «Енергоатом» Володимир Пишний у свою чергу зазначив, що завдяки співпраці з Електроважмашем українська атомна енергетика отримала надійного партнера з постачання силового електротехнічного обладнання і зможе закрити потреби як в новому обладнанні вітчизняного виробництва, так і по запчастинах для імпортного - виробництва російського ПАТ «Силові машини».

Читайте також: Енергоатом передав до Нацкомісії інвестпрограму для АЕС на 2019 рік

Генератори виробництва Електроважмашу ТГВ-1100-2 і ТГВ-1100-4 можуть стати альтернативою застарілим ТВВ-1000-2 і ТВВ-1000-4 на атомних станціях компанії. Крім постачання обладнання, угода про партнерство передбачає обстеження атомних блоків та визначення технічного стану турбогенераторного обладнання, систем забезпечення.

Фото: сайт Енергоатому

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-