Порошенко підписав другий закон про

Порошенко підписав другий закон про "маски-стоп"

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав закон №8490 - так званий закон "Маски-шоу стоп"-2.

Глава держави продемонстрував підписаний ним закон у середу на зустрічі з представниками бізнесу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закон під умовною назвою "Маски-шоу стоп-2" полегшує механізм притягнення до відповідальності слідчого чи прокурора, які прийняли незаконне рішення під час розслідування кримінальної справи, яке згодом скасоване судом. Говорячи простою мовою, за неправомірне переслідування бізнесу винні із сьогоднішнього дня нестимуть персональну відповідальність, у тому числі і матеріальну", - зазначив Президент.

Порошенко на зустрічі з представниками бізнесу/ Фото Миколи Лазаренка

Як повідомлялося, 27 вересня Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування", що входить до другого пакету законопроектів щодо посилення захисту бізнесу у межах так званої ініціативи "Маски-шоу стоп" (законопроект №8490), та передав його на підпис Президенту Петру Порошенку.

18 вересня Рада ухвалила закон, який має на меті не допустити безпідставного продовження досудового розслідування та посилити відповідальність правоохоронців за порушення прав підприємців під час здійснення слідчих дій. За його ухвалення проголосував 321 депутат.

Читайте також: Рада прийняла закон про “маски-стоп”, що посилює відповідальність силовиків

16 листопада 2017 року Верховна Рада України ухвалила перший закон щодо протидії тиску на бізнес. За законопроект № 7275 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування" проголосували 312 депутатів. Ухвалений документ реформує процеси обшуку і вилучення речей у власників підприємств під час досудового розслідування кримінальних проваджень і підвищує рівень їхнього захисту. Документ передбачає, зокрема, обов'язкову відеофіксацію обшуку у підприємців під час досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-