Париж відзначає позитивну динаміку економічної співпраці з Україною - МЗС Франції

Париж відзначає позитивну динаміку економічної співпраці з Україною - МЗС Франції

Укрінформ
У Франції відзначають позитивну динаміку двосторонніх економічних відносин з Україною.

Про це заявило Міністерство Європи і закордонних справ Франції у контексті засідання спільної українсько-французької економічної комісії, яке проходить у вівторок у Києві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Це сьоме засідання цієї комісії, перше з 2011 року. Таким чином, цей захід стане важливою подією для зміцнення наших двосторонніх економічних відносин, у яких вже впродовж ряду років спостерігається позитивна динаміка", - заявили у французькому МЗС.

Як відзначається, у 2017 році Франція збільшила обсяг експорту в Україну на 18%. Республіка як і раніше виступає найбільшим міжнародним працедавцем в Україні, де знаходиться близько 160 французьких компаній, а також є четвертим за величиною інвестором України з часткою прямих іноземних інвестицій майже 5%.

Французьку сторону на засіданні комісії представляє державний секретар при міністрові Європи і закордонних справ Жан-Батист Лемуан.

Його у Києві супроводжуватиме делегація французьких компаній, що ведуть активну діяльність на українському ринку.

У французькому уряді також відзначили, що Лемуан у ході засідання комісії розповість про труднощі, з якими стикаються французькі підприємства, а також представить перспективи поліпшення ділового клімату в Україні.

Читайте також: Середня зарплата українців перевищила 9000 гривень – Держстат

За програмою візиту, державний секретар зустрінеться з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

"У контексті майбутнього головування Франції у «Великій сімці» у 2019 році Лемуан відзначить важливість процесу реформ в Україні, зокрема у сфері забезпечення правової держави і належного управління", - заявили у французькому МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-